Rödbeta och kokos är en perfekt kombo, believe it or not. Tillsammans med cashewgrädde och färska bär är den här kakan helt magisk.
Kokoskaka med rödbeta och cashewgrädde
En saftig kokoskaka med rödbeta som är både glutenfri och vegan!
Ingredienser
- Kokoskaka
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 tsk Rödbetspulver
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 dl bovetemjöl
- 1,5 dl riven kokos
- Virgin Kokosolja – att smörja formen med
- Cashewgrädde
- 1 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda minst 5 timmar
- 0,5 tsk Rödbetspulver
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 0,5 dl vatten
- 1 msk Virgin Kokosolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ut den kondenserade kokosmjölken i en bunke tillsammans med rödbetspulver och vaniljpulver. Blanda ner bovetemjöl och riven kokos. Smörj en mindre form med kokosolja och häll ner smeten. Grädda på 200 grader i ca 10- 15 minuter. Låt kakan svalna.
- Mixa alla ingredienser till cashewgrädden till en slät grädde, gärna med en höghastighetsmixer. Tillsätt ett skvätt vatten om du har svårt att få knivarna att snurra. Ställ in den färdiga cashewgrädden i kylen tills den stelnar något.
- Toppa kokoskakan med casewgrädde, hyvlad rödbeta och färska bär.