Kokoskaka med saffran och cashewgrädde

8 bitar

En glutenfri och vegansk kaka på en bas av kokos, smaksatt med ljuvlig saffran som rörs ihop på nolltid!

Toppad med en krämig cashewgrädde med rödbeta, nötter och fikon blir den garanterat en succé till fikat. Kakan kan dessutom varieras i oändlighet – bara smaksätt och toppa med det du själv tycker om!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut den kondenserade kokosmjölken i en bunke tillsammans med saffran och vaniljpulver. Blanda ner bovetemjöl och riven kokos. Smörj en mindre form med kokosolja och häll ner smeten. Grädda på 200 grader i 10-15 minuter tills kakan fått en gyllenbrun färg. Se upp så att inte kakan bränns. Låt kakan svalna.
  3. Mixa alla ingredienser till cashewgrädden till en slät grädde, gärna med en höghastighetsmixer. Tillsätt ett skvätt vatten om du har svårt att få mixerbladen att snurra. Ställ in den färdiga cashewgrädden i kylen tills den stelnat något.
  4. Toppa kokoskakan med casewgrädde, fikon, pekannötter och riven kokos.

Tips: Kan varieras i oändlighet!