Vegansk kokoskola med smak av choklad och havssalt!
Kokoskola choklad & havssalt
Grymt god och enkel att göra!
Ingredienser
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 2 msk Raw Cacao Powder
- 1 nypa havssalt
- Topping valfria hackade nötter eller kakaonibs.
Gör så här
- Koka och rör (eller vispa) ihop den kondenserade kokosmjölken i en kastrull tills den blir slät.
- Tillsätt kokossocker, vaniljpulver och låt puttra på medelvärme.
- Rör om medan du kokar (i alla fall då och då). Sikta ner kakaon i kolan efter 15 min och blanda samman.
- Koka ytterligare i 5 min under omrörning, salta.
- Häll över kolan på ett bakplåtspapper och toppa med hackade valfria nötter eller kakaonibs. Låt stelna och skiva.
- Kultricket- Koktiden kan variera beroende på Vilket temperatur du har på plattan samt om du kokar dubbel sats. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.