Kokoskola choklad & havssalt

Grymt god och enkel att göra!

Vegansk kokoskola med smak av choklad och havssalt!

Ingredienser

Gör så här

  1. Koka och rör (eller vispa) ihop den kondenserade kokosmjölken i en kastrull tills den blir slät.
  2. Tillsätt kokossocker, vaniljpulver och låt puttra på medelvärme.
  3. Rör om medan du kokar (i alla fall då och då). Sikta ner kakaon i kolan efter 15 min och blanda samman.
  4. Koka ytterligare i 5 min under omrörning, salta.
  5. Häll över kolan på ett bakplåtspapper och toppa med hackade valfria nötter eller kakaonibs. Låt stelna och skiva.
  6. Kultricket- Koktiden kan variera beroende på Vilket temperatur du har på plattan samt om du kokar dubbel sats. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.