Kokoskola – lakrits och salmiak

25 bitar

Kola för alla som älskar saltlakrits.

Jag är helt besatt av denna, bättre än allt man ätit!

Gör så här

  1. Koka och rör ihop den kondenserade kokosmjölken i en kastrull tills den blir slät.
  2. Tillsätt kokossocker, vaniljpulver och låt puttra på medelvärme i ca 15 min. Rör om medan du kokar (iallafall då och då).
  3. Sikta i lakritspulvret och blanda samman, tillsätt salmiaksalt.
  4. Koka försiktigt ytterligare ett par minuter under omrörning.
  5. Häll över kolan på ett bakplåtspapper och strö på lite extra salmiaksalt. Låt svalna och skiva.

Tips: Kultricket – Koktiden kan variera beroende på vilket temperatur du har på plattan samt vilken storlek på kastrull du använder. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.