Jag är helt besatt av denna, bättre än allt man ätit!
Kokoskola – lakrits och salmiak
Kola för alla som älskar saltlakrits.
Ingredienser
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 2 msk Lakritspulver – Original
- 2 krm Salmiaksalt – Original
Gör så här
- Koka och rör ihop den kondenserade kokosmjölken i en kastrull tills den blir slät.
- Tillsätt kokossocker, vaniljpulver och låt puttra på medelvärme i ca 15 min. Rör om medan du kokar (iallafall då och då).
- Sikta i lakritspulvret och blanda samman, tillsätt salmiaksalt.
- Koka försiktigt ytterligare ett par minuter under omrörning.
- Häll över kolan på ett bakplåtspapper och strö på lite extra salmiaksalt. Låt svalna och skiva.
Tips: Kultricket – Koktiden kan variera beroende på vilket temperatur du har på plattan samt vilken storlek på kastrull du använder. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.