Alla älskar min kokoskola. Den är helt enkelt oemotståndlig. Vi toppar den med kokosflingor, men du kan självklart även toppa den med t.ex hackade nötter för variation.
Kokoskola
Oemotståndlig vegansk kola gjord på kokos!
Ingredienser
- Kokoskola
- 2 dl Virgin Kokosolja
- 2,5 dl Kokossocker
- 1 dl Raw Agave Naturell
- 4 msk Coconut Butter smält i vattenbad
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Topping
- Naturella Kokoschips
Gör så här
- Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull och tillsätt kokossocker och agave. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tillsätt kokossmör, vaniljpulver och salt.
- Låt puttra tills kolan når 118-120°C eller tills den släpper från kastrullens botten. Du kan även testa med kultricket: häll ner lite kola i ett glas med kallt vatten. Kan du rulla kolan till en kula så är den färdig.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och strö på raw kokoschips. Låt stelna och skär kolan i bitar.