Kokoskolatårta med jordgubbar och ananas
Portioner
12-14bitar
Portioner
12-14bitar
Instruktioner
  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den krispiga granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade kokoschokladen och salt och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig, inte för hård).
  3. Pudra Raw Kakao över tårtan och garnera med frukt.