Örtsmör är en riktig måltidsförhöjare som lätt kan glömmas bort! Här är en variant på kokosolja, näringsjäst och färska örter. Den är magisk god på grillade grönsaker och passar extra bra på toppen av en kokt majskolv eller till kokta kronärtskockor. Veganskt och smältande gott!
Veganskt örtsmör
Smältande gott till allt som är grillat!
Ingredienser
- 1/2 dl Örter, exempelvis persilja och timjan hackade
- 1 dl Virgin Kokosolja – Kallpressad rumstempererad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 2 msk Näringsjäst
- 1 st lime zesten
- 1/2 tsk Örtsalt Ramslök
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 nypa svartpeppar
Gör så här
- Blanda örterna med kokosoljan.
- Pressa i vitlöken och tillsätt näringsjäst och limezest.
- Blanda i örtsalt och smaka av med salt och peppar.
- Lägg över blandningen på en plastfilm och forma en rulle.
- Lägg rullen i kylen eller frysen så den stelnar.
- Skiva och ha på kokta majskolvar, grillade grönsaker eller annat hett och gott!