Kombuchaglass med hallon, lime och fläder

6-8 små glassar

Läskande kombuchaglass som smakar sommar!

En isglass gjord på vår Kombucha Hallon & Fläder – en raw, uppfriskande dryck som innehåller levande bakteriekultur. Den bryggs på det ekologiska gröna teet Chun Mee och har sedan länge kallats för "livets elixir".

Som glass gör den sig jättegod tillsammans med färska hallon, lime och fläderblom. En riktig sommar-succé!

Ingredienser

  • 1 flaska Kombucha – Hallon & Fläder
  • 0,5 dl hallon färska eller frysta
  • 0,5 st lime
  • 12 st myntablad det går även bra med citronmeliss
  • 1 knippe fläderblommor hittar du ingen fläder så går det bra att utesluta den

Gör så här

  1. Skär limen i små bitar. Fördela lime, lätt hackad mynta, fläderblomster och hallon i botten på pinnglassformarna. Fyll sedan formarna med Kombucha Hallon & Fläder. Se till att inte fylla formarna med vätska ända upp till kanten då den frysta vätskan expanderar. Sätt på tillhörande lock med glasspinne. Ställ i frysen i ca. 3-4 timmar. Njut av iskall och läskande isglass – som en drink på pinne!

Tips: Om du inte har glassformar kan du göra som vi – använd små glas som tål att frysas och glasspinnar!