Härligt krämig och helt vegan gjord på en bas av cashewnötter. Servera på kex och bröd eller servera den i skivor på grillade eller kokta grönsaker.
Krämig växtbaserad färsk”ost”
Godaste osten på brickan!
Ingredienser
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda
- 0,5 st citron – saften
- 1,5 msk Näringsjäst
- 2 msk Virgin Kokosolja
- 2-3 msk Vispbar Kokosgrädde 30%
- 2 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe dill
Gör så här
- Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötterna tillsammans med övriga ingredienser till en jämn smet. Tillsätt kryddor och hackade örter efter eget önskemål, t.ex. gräslök och dill. Spara lite av örterna till att rulla osten i senare.
- Häll ”ostmassan” på ett bakplåtspapper i en form och ställ in i kylen för att stelna i ca 1 timme. Ta ut ostmassan och forma den till en rulle som du sedan rullar i hackade örter. Förvara osten i kylen. Servera på kex eller bröd!