Lika god på mackan som till maten!
Krämigt pumpaspread
Ett krämigt spread som passar perfekt på vårt fiberrika och knapriga Rawfoodkex – Linfrö, Pumpafrö & Sesamfrö.
Ingredienser
- ca 300-400 g Mini muscatpumpa ,eller sötpotatis
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
- 1/2 st vitlök
- 1/2 dl Näringsjäst
- 1/2 dl Nötspread – Smooth Mandel eller Vit Tahini – 100% Skalade Sesamfrön
- vatten så att knivarna i mixern snurrar
Gör så här
- Skala pumpan och skiva i mindre bitar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja.
- Dela en vitlök på mitten och lägg på plåten tillsammans med pumpan. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.
- Lägg över den rostade pumpan i en mixer och pressa ut köttet från den rostade vitlöken.
- Tillsätt näringsjäst och nötspread, mixa till ett spread. Häll i en skvätt vatten så att knivarna i mixern kan snurra. Smaka av med en nypa salt.