Krämigt pumpaspread

Ett krämigt spread som passar perfekt på vårt fiberrika och knapriga Rawfoodkex – Linfrö, Pumpafrö & Sesamfrö.

Lika god på mackan som till maten!

Ingredienser

  • ca 300-400 g Mini muscatpumpa ,eller sötpotatis
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 nypor Himalayan Crystal Salt
  • 1/2 st vitlök
  • 1/2 dl Näringsjäst
  • 1/2 dl Nötspread – Smooth Mandel eller Vit Tahini – 100% Skalade Sesamfrön
  • vatten så att knivarna i mixern snurrar

Gör så här

  1. Skala pumpan och skiva i mindre bitar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja.
  2. Dela en vitlök på mitten och lägg på plåten tillsammans med pumpan. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.
  3. Lägg över den rostade pumpan i en mixer och pressa ut köttet från den rostade vitlöken.
  4. Tillsätt näringsjäst och nötspread, mixa till ett spread. Häll i en skvätt vatten så att knivarna i mixern kan snurra. Smaka av med en nypa salt.