En fräsch tartelett med syrlighet från lime och vacker grön färg från matcha.
Lime- & matchatartelett
Glutenfria och veganska pajer med fyllning av kokosgrädde!
Ingredienser
- Botten
- 3 dl mandelmjöl
- 2 dl bovetemjöl
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 1 dl Neutral Kokosolja
- 1/2 tsk Matcha – Green Tea Powder (grade A)
- 1 tsk Raw Agave Naturell
- Fyllning
- 1 burk Färdigvispad Kokosgrädde – Naturell
- 2 st lime , zest och saft
- 1 tsk Matcha – Green Tea Powder (grade A)
- 1 tsk Raw Agave Naturell
- Topping
- jordgubbar
- blåbär
Gör så här
Botten
- Blanda samman mandelmjöl, bovetemjöl och vaniljpulver i en bunke.
- Smält kokosoljan i en kastrull och vispa ut matchapulvret i kokosoljan.
- Tillsätt kokosolja i mjölet och blanda i agave och salt.
- Blanda samman och tryck ut degen i 2 små pajformar med löstagbar botten.
- Picka ett 10-tal hål i degen med en potatissticka och grädda pajerna i 160 grader i ca 10 min. Låt svalna.
Fyllning
- Töm innehållet av den färdigvispade kokosgrädden alt. vispa grädden enligt anvisning på förpackningen.
- Riv skalet av limefrukterna (spara lite av skalet som dekoration) och pressa ur saften.
- Blanda i zest och saft i grädden tillsammans med matchapulvret.
- Vispa grädden så at matchapulvret blandas med grädden. Söta grädden med agave.
- Klicka i grädden i pajskalen och toppa med bär och resten av den rivna limezesten.