Gör vackra raw food kex istället för baguetter. Håller magen i fin form. Servera till maten eller ät med ett gott nötsmör, en grönsaksröra eller skivad avokado.
Linfrökex med örter
Vackra och goda frökex som torkas på låg temperatur!
Ingredienser
- 2 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- 6 st soltorkade tomater – hackade
- 1 nypa Lantbuljong Original
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 nypa torkad timjan
- 2 nypor torkad rosmarin
- 4 dl vatten
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ in i kylen och låt svälla till en klibbig smet i ca 4 timmar. Tillsätt mer vatten om smeten är för torr.
- Fördela smeten på två bakplåtspapper och ber ut ett tunt lager med en slicka-pott. Torka i torkugn på 45 grader i ca 10 timmar eller på lägsta värme i vanlig ugn i ca 10 timmar – öppna ungsluckan och släpp ut fukten några gånger under torktiden. Vänd kexet efter halva tiden så torkar det snabbare.