Matcha, mandel och kardemumma är en ljuvlig kombo. Bullarna är fyllda med Nötspread – Crunchy Mandel, stött kardemumma och kokossocker som sedan toppas med matchaglasyr och rostad hackad mandel – bullarna som har allt!
Mandel- & kardemummabullar med matchaglasyr
Glutenfria och veganska!
Ingredienser
- Deg
- 4 1/2 dl bovetemjöl
- 9 dl mandelmjöl
- 11 1/2 dl Tapiokamjöl - Finmalet
- 2 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 1/2 dl psyliumhusk
- 1/2 dl Chiafrön
- 12 g torrjäst
- 2 msk kardemumma , mald
- 8 dl kallt vatten
- Fyllning
- 1 dl Nötspread – Crunchy Mandel
- 1 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/3 dl vatten
- 1 msk stött kardemumma , går även bra med mald
- Glasyr
- 6 msk Virgin Kokosolja , rumstempererad
- 3 msk Björksocker , malt (mixa björksocker i en blender till ett pulver)
- 1/2 tsk Matcha Green Tea Powder
- Topping
- 1 dl Ekologiska mandlar , hackade och rostade
Gör så här
Bullar
- Blanda alla torra ingredienser till degen.
- Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
- Ställ in degen i kylen för att kalljäsa över natten. (ca. 12 timmar) Ta fram på morgonen och låt stå i rumstemp ca. 2 timmar innan du bakar ut den.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen till en rektangel. Använd gärna bakplåtspapper mellan bord och deg. (Lättast är om du delar degen i 2 och kavlar ut en del i taget.)
- Bre ut fyllningen på ena halvan av rektangeln. Vik över den andra halvan och kavla ut den något större.
- Skär degen i ca. 2 cm breda remsor, rulla remsorna till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 14 min.
- Låt svalna helt innan du toppar med matchaglasyr.
Matchaglasyr
- Rör ihop kokosoljan med det malda björksockret till en glasyr.
- Tillsätt matcha och rör till en jämn grön färg.
- Ringla över glasyren på bullarna vid servering och toppa med rostad hackad mandel.
Tips: Är du allergisk mot mandlar kan du enkelt byta ut Nötspread – Crunchy Mandel mot annat valfritt spread.