Mandelpulpakex

Minska svinnet och gör goda mandelkex av pulpan du får kvar när du gör egen mandelmjölk!

Tunna och goda mandelkex, perfekta till ostbrickan såväl som till soppan. Släng inte mat och råvaror i onödan, det kan bli jättegoda kex –  minska svinnet!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda fiberhusk med olivolja i en bunke.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen så att allt blandas väl.
  4. Låt degen vila någon minut.
  5. Pressa ut degen på ett plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper till en kvadrat. Skär degen i rutor och gör små lufthål med en potatissticka eller gaffel i varje ruta.
  6. Grädda i ugn i ca 30 min. Stäng av värmen och låt kexen stå på eftervärme i ca 10 min.

Tips: Fiberhusken binder samman degen. Har du för mycket fiberhusk i kan kexet bli mjukt, vilket också är gott. Har du inte fiberhusk kan du även prova att använda malda linfrön eller malda Chiafrön.