Härliga smakkombinationer av sötma och hetta i denna underbara chutney - perfekt dipp till nuggets och grönsaker eller servera som topping på ett kex med cashewost. Välj att tärna mangon i små bitar för att behålla en mer tuggig textur eller mixa allt till en slät dipp.
Mango Chutney
Söt dipp med härlig hetta!
Ingredienser
- 2 st färsk mango
- ½ st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- ½ st färsk röd chili, med kärnor
- 15 cm kanelstång
- 3 st lime – saft och zest
- 2 msk Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 2 tsk Himalayan Crystal Salt
- 1 dl vatten
Gör så här
- Skala och tärna mango. Hacka lök, vitlök och chili.
- Lägg i en kastrull och låt dem fräsa samman.
- Riv skalet av limen och pressa ur limesaften, tillsätt i kastrullen.
- Sänk värmen och låt småputtra i ca 20 min, rör om då och då.
- Servera varm eller kall.
Tips: Beroende på hur man vill ha sin Mango Chutney kan man mixa den slät med en stavmixer eller mosa lite med en gaffel. Vi har tärnat den i önskad storlek och låtit den vara med större bitar i.