Tropiska smaker kombineras med klassisk muffinsmak i denna veganska och glutenfria glass-sandwich – uppfriskade gott!
Mangosandwich
Med krämig kokos- och mangoglass!
Ingredienser
- Muffinsmix/Sandwich
- 1 påse Muffinmix – Valnöt & Vanilj
- 3 msk Virgin Kokosolja – Kallpressad – smält
- 1 1/3 dl vatten
- 1 nypa salt
- 2 msk Raw Agave Naturell – kan uteslutas
- Kokos- & mangoglass
- 3 dl mango – fryst
- 1/2 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk – den tjocka delen
Gör så här
- Följ anvisningarna på förpackningen. Bred ut muffinssmeten i en rektangulär form på ett bakplåtspapper. Låt den färdiggräddade botten svalna helt.
- Mixa sönder fryst mango i en mixer och tillsätt kokosgrädde och kondenserad kokosmjölk. Mixa till en slät glassmet.
- Dela muffinsbotten i 2 delar.
- Dela muffinsbotten i 2 lika stora delar.
- Bred över glassen så den passar på ena halvan av muffinsbotten och lägg på andra delen ovanpå glassen.
- Ställ in i frysen tills den stelnar, skiva i bitar. Lägg tillbaka de sandwichar du inte ska äta i frysen.
Tips: Smält mörk choklad i vattenbad och hacka nötter. Doppa sedan de frysta sandwicharna först i chokladen och sedan i nötterna för en härligt crunchy topping.