MATCHA CHEESECAKE

8 små bitar

Vegansk cheesecake med matcha och hallon.

Vegansk cheesecake med en härlig tvist i form av matcha som gifter sig perfekt med toppingen av hallongelé.

Ingredienser

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (ca 11 cm i diameter).
  2. Börja med botten. Häll agave, kokossocker och kokosolja i en kastrull och låt puttra på låg värme tills kokossockret har smält (cirka 2 minuter). Obs! Kokar du för länge blir kolan för hård.
  3. Blanda i quinoapuffarna. Lägg över blandningen i formen och tryck ut till en botten. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
  4. Sila bort blötläggningsvattnet från cashewnötterna och mixa alla ingredienser till fyllningen i en blender till en slät smet. Ta ut formen ur frysen och häll i fyllningen nästan hela vägen upp till kanten, spara ca 3 mm så att du får plats med hallongelén. Släpp formen försiktigt i köksbänken några gånger för att få bort luftbubblor. Ställ tillbaka formen i frysen.
  5. När cheesecake stelnat på ytan kan du börja göra gelén.
  6. Häll frysta hallon och vatten i en kastrull och låt koka upp.
  7. Tillsätt agave och sänk till medelvärme. Sikta ner tapiokamjölet samtidigt som du vispar för att undvika klumpbildning.
  8. Ta ut cheesecaken ur frysen och häll på hallongelén hela vägen upp till kanten. Förvara i frysen.
  9. Låt tina i rumstemperatur i 5-10 minuter innan servering.
  10. Toppa med färska hallon.

Tips: Får du fyllning över är den jättegod att äta med lite frukt.