Vegansk cheesecake med en härlig tvist i form av matcha som gifter sig perfekt med toppingen av hallongelé.
MATCHA CHEESECAKE
Vegansk cheesecake med matcha och hallon.
Ingredienser
- Botten
- 1/2 dl Raw Agave Naturell
- 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 tsk Virgin Kokosolja – Kallpressad
- 2 dl quinoapuffar
- Fyllning
- 1 dl Ekologiska Cashewnötter , blötlagda 5 timmar
- 2 dl Vispbar Kokosgrädde 30%
- 1 1/2 msk Virgin Kokosolja – Kallpressad
- 1 msk Raw Agave Naturell
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 2 skopor Matcha Green Tea Powder
- Gelé
- 2 dl hallon , frysta
- 1/2 dl vatten
- 1/2 msk Raw Agave Naturell
- 1 msk Tapiokamjöl - Finmalet
- Topping
- hallon
Gör så här
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (ca 11 cm i diameter).
- Börja med botten. Häll agave, kokossocker och kokosolja i en kastrull och låt puttra på låg värme tills kokossockret har smält (cirka 2 minuter). Obs! Kokar du för länge blir kolan för hård.
- Blanda i quinoapuffarna. Lägg över blandningen i formen och tryck ut till en botten. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
- Sila bort blötläggningsvattnet från cashewnötterna och mixa alla ingredienser till fyllningen i en blender till en slät smet. Ta ut formen ur frysen och häll i fyllningen nästan hela vägen upp till kanten, spara ca 3 mm så att du får plats med hallongelén. Släpp formen försiktigt i köksbänken några gånger för att få bort luftbubblor. Ställ tillbaka formen i frysen.
- När cheesecake stelnat på ytan kan du börja göra gelén.
- Häll frysta hallon och vatten i en kastrull och låt koka upp.
- Tillsätt agave och sänk till medelvärme. Sikta ner tapiokamjölet samtidigt som du vispar för att undvika klumpbildning.
- Ta ut cheesecaken ur frysen och häll på hallongelén hela vägen upp till kanten. Förvara i frysen.
- Låt tina i rumstemperatur i 5-10 minuter innan servering.
- Toppa med färska hallon.
Tips: Får du fyllning över är den jättegod att äta med lite frukt.