Matcha- & pumpalatte

1 mugg

En spännande variant på matchalatte!

Matcha kan vara den mest optimala drycken eftersom den både innehåller koffein och aminosyran L- teahnin som verkar lugnade i kroppen. Pigg och lugn på samma gång, så bra! En sked pumpapuré i latten gör den både söt och spännande.

Ingredienser

  • 1/2 dl vatten 80 grader
  • 1/2 tsk Matcha Green Tea Powder
  • 2 dl valfri växtbaserad mjölk
  • 1 1/2 msk pumpapuré se recept
  • 1 nypa kardemumma mald
  • 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
  • 1 nypa Ceylonkanel
  • 1 nypa ingefära torkad
  • Pumpapuré ca. 3dl
  • 600 g Muscatpumpa skalad

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till 80 grader och häll i en mugg, vispa ut matchapulvret i vattnet.
  2. Värm mjölken i en kastrull och vispa ner pumpapurén och alla kryddor.
Pumpapuré
  1. Tärna pumpan i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
  2. Torr-rosta pumpan på 200 grader (utan olja) tills den är mjuk ca 25 minuter.
  3. Låt svalna och mixa den till en puré.

Tips: När det är pumpasäsong är det en strålande idé att ta en stor pumpa och göra sin egen pumpapuré eftersom den kan användas till så mycket. Perfekt att ha i plättar, snabb att göra en soppa av, gott som hummus och smarrigt att ha i matchalatten. Du kan förstås frysa in det du inte kommer att använda direkt.