Matcha kan vara den mest optimala drycken eftersom den både innehåller koffein och aminosyran L- teahnin som verkar lugnade i kroppen. Pigg och lugn på samma gång, så bra! En sked pumpapuré i latten gör den både söt och spännande.
Matcha- & pumpalatte
En spännande variant på matchalatte!
Ingredienser
- 1/2 dl vatten 80 grader
- 1/2 tsk Matcha Green Tea Powder
- 2 dl valfri växtbaserad mjölk
- 1 1/2 msk pumpapuré se recept
- 1 nypa kardemumma mald
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Ceylonkanel
- 1 nypa ingefära torkad
- Pumpapuré ca. 3dl
- 600 g Muscatpumpa skalad
Gör så här
- Koka upp vattnet till 80 grader och häll i en mugg, vispa ut matchapulvret i vattnet.
- Värm mjölken i en kastrull och vispa ner pumpapurén och alla kryddor.
- Tärna pumpan i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Torr-rosta pumpan på 200 grader (utan olja) tills den är mjuk ca 25 minuter.
- Låt svalna och mixa den till en puré.
Tips: När det är pumpasäsong är det en strålande idé att ta en stor pumpa och göra sin egen pumpapuré eftersom den kan användas till så mycket. Perfekt att ha i plättar, snabb att göra en soppa av, gott som hummus och smarrigt att ha i matchalatten. Du kan förstås frysa in det du inte kommer att använda direkt.