Matchapudding

4 små portioner

Len pudding med både färg och smak av Matcha – ett av världens finaste teer!

Matcha är ett finmalet grönt te där hela bladen från tebusken Tencha. Pulvret har en intensiv grön färg och innehåller både antioxidanter och näring. Matchapudding är en härligt grön dessert – en match för alla matchaälskare! Tillsätt vaniljpulver om du önskar en sötare och mindre sträv smak.

Ingredienser

Gör så här

  1. Koka upp 2 dl av vattnet och tillsätt agar agar, rör om och låt det lösa sig i vattnet.
  2. Ställ åt sidan och låt svalna till 70 grader eller lägre.
  3. Vispa ut matchapulvret i ca. 1/2 dl vatten som har värmts upp till 70 grader. Vattnet ska inte vara varmare än 70 grader för att inte matchans näringsämnen och smak ska förstörs. Lättast är att vispa matcha med en matchavisp i en matchaskål, men det går såklart även med en vanlig visp i en vanlig skål.
  4. Vispa slutligen ner vattnet med agar agar i den den uppvispade matchan.
  5. Om så önskas, tillsätt en nypa vaniljpulver för en sötare smak.
  6. Häll upp i små glas och ställ kallt en stund. Vid servering, klicka lite vispad kokosgrädde på toppen.