Veganska och glutenfria belgiska våfflor med matcha. Servera med vispad kokosgrädde smaksatt med saffran och toppa med syrliga lingon – servera som lyxig helgfrukost!
MATCHAVÅFFLOR
Härligt gröna med kuwamatcha!
Ingredienser
- VÅFFELSMET
- 1,5 dl bovetemjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 2 msk Kuwa Matcha – Ceremonial Grade A
- 1/2 msk Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 4 dl havremjölk
- 4 msk Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri
- TOPPING
- 1/2 burk Vispbar Kokosgrädde 30%
- 0,15 g saffran
- lingon
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt havremjölk och kokosolja.
- Vispa tills du får en jämn smet.
- Grädde våfflorna i ca 4 minuter i ett belgiskt våffeljärn.
- Vispa upp kokosgrädde tillsammans med saffran.
- Toppa med lingon.