Med muffins finns det många möjligheter. Du kan baka matigt eller sött, maffigt stort eller munsbits-mini. Dessutom går det enkelt att komplettera och variera muffinssmaken med en massa goda frostings! Här är ett urval tips på frostings som går snabbt att röra ihop med hjälp av vår färdigvispade kokosgrädde.
Minimuffins med frosting
Glutenfria små mästerverk!
Ingredienser
- Muffinssmet
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 dl bovetemjöl
- 1 ½ dl riven kokos
- Lime- & kokosfrosting
- 1 dl Färdigvispad Kokosgrädde
- 1 st limezest – rivet limeskal
- 1 klyfta lime – pressad
- Några nypor riven kokos
- Chokladfrosting
- 1 dl Färdigvispad Kokosgrädde
- ½ msk Kakaopulver – 100 % Raw
- Chokladtahini-frosting
- 1 dl Tahinispread – Smooth Choklad
- Några nypor sesamfrön – torrostade
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Blanda samman alla ingredienser till en smet och fyll små muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt de svalna helt innan du brer på toppingen.
- Topping. Blanda samman valfri topping och bred på muffinsen.