Saftig och chokladig kaka med ljuvligt Tahinispread – Smooth Choklad som påminner om kärleksmums i smaken.
Mjuk tahini- och chokladkaka
Vegansk och glutenfri chokladmums.
Ingredienser
- 1 dl kokosmjöl
- 1/4 dl havremjöl
- 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 msk Tapiokamjöl - Finmalet
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl Tahinispread – Smooth Choklad
- 2 msk Raw Agave Naturell
- 1 st banan , mosad
- 1/4 dl havremjölk , eller annan växtbaserad mjölk
- Topping innan gräddning
- 2 msk Tahinispread – Smooth Choklad
- 1/2 msk sesamfrön
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda resterande ingredienser i en annan bunke till en jämn chokladsmet.
- Tillsätt mjölblandningen i chokladsmeten och blanda samman.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form alternativt forma en kaka på ett bakplåtspapper ca. 2 cm tjock.
- Klicka ut Tahinispread här och där över kakan. Dra en kniv eller sticka över spread och kaksmet så att det bildar ett fint mönster (swirl). Strö över sesamfrön.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter i 175 grader. Känn med en sticka i mitten av kakan, det ska inte fastna någon smet på stickan när den är klar.
- Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor och serverar.