Mjuk tahini- och chokladkaka

ca 12 bitar

Vegansk och glutenfri chokladmums.

Saftig och chokladig kaka med ljuvligt Tahinispread – Smooth Choklad som påminner om kärleksmums i smaken.

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke till en jämn chokladsmet.
  3. Tillsätt mjölblandningen i chokladsmeten och blanda samman.
  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form alternativt forma en kaka på ett bakplåtspapper ca. 2 cm tjock.
  5. Klicka ut Tahinispread här och där över kakan. Dra en kniv eller sticka över spread och kaksmet så att det bildar ett fint mönster (swirl). Strö över sesamfrön.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter i 175 grader. Känn med en sticka i mitten av kakan, det ska inte fastna någon smet på stickan när den är klar.
  7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor och serverar.