Morots- & Kikärtsröra

1 skål

En snabblagad röra som förgyller det mesta!

En krämig röra som är god att servera på macka, i salladsblad, som fyllning i wraps eller till grillade grönsaker. Med hackad jalapeño får röran extra sting. Variera och använd de örter du tycker om för att ge röran smak. En röra att lätt blir förälskad i!

Ingredienser

  • 1 frp kokta kikärtor – 380 gram
  • 6 späda morötter – tvättade
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 liten rödlök – hackad
  • 1 msk Vegan Mayo
  • 1 msk kokosghurt – eller ta en extra sked Vegan Mayo
  • 2 tsk Lantbuljong
  • 1 bit jalapeño – finhackad
  • 4 stjälkar färska örter – t.ex. persilja, koriander eller basilika. Hackad
  • 1/2 st citron – saften

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem grovt med baksida av en stor sked.
  2. Skölj och dela morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka, i ca 10 min.
  3. Låt morötterna svalna och lägg över dem i en matberedare. Mixa dem grovt tillsammans med olivolja.
  4. Lägg över de mixade morötterna i bunken med kikärtorna och tillsätt rödlök, Vegan Mayo och kokosghurt (dubbla mängden Vegan Mayo om du inte har kokosghurt). Strö över Lantbuljongen och lägg i jalapeño, blanda väl och smaka av.
  5. Tillsätt valfri hackade örter och pressa i citron, blanda igen och smaka.
  6. Servera på macka, i salladsblad, som fyllning i wraps eller till grillade grönsaker.