Morots- & Kikärtsröra
Portioner
1skål
Portioner
1skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem grovt med baksida av en stor sked.
  2. Skölj och dela morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka, i ca 10 min.
  3. Låt morötterna svalna och lägg över dem i en matberedare. Mixa dem grovt tillsammans med olivolja.
  4. Lägg över de mixade morötterna i bunken med kikärtorna och tillsätt rödlök, Vegan Mayo och kokosghurt (dubbla mängden Vegan Mayo om du inte har kokosghurt). Strö över Lantbuljongen och lägg i jalapeño, blanda väl och smaka av.
  5. Tillsätt valfri hackade örter och pressa i citron, blanda igen och smaka.
  6. Servera på macka, i salladsblad, som fyllning i wraps eller till grillade grönsaker.