En gyllengul morotsdipp med sting från färsk ingefära. Tahini gör dippen krämig och tillför bland annat magensium. Ett gott tillbehör till såväl sallad och grillade grönsaker som på kex eller att doppa grönsaksstavar i. Godast blir dippen på späda sommarmorötter, men självklart går den även att göra under vintersäsong.
Morotsdipp med Tahini
Ljuvlig dipp med morot, ingefära och tahini!
Ingredienser
- 6 späda morötter
- 1 bit färsk ingefära – skalad
- 2 msk extra virgin olivolja
- En skvätt vatten
- 2 msk Vit Tahini
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Tvätta och dela morötterna. Koka dem mjuka i ca 1O min.
- Låt svalna och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med ingefära och olivolja. Tillsätt en skvätt vatten så att knivarna snurrar i mixern.
- Tillsätt tahini och salta.
- Smaka av och servera!