Overnight Oats – havrefrutti

1-2 portioner

Perfekt när det grötar ihop sig på morgonen!

Med en söt smak som påminner om risifrutti och en härlig krämig konsistens är denna Steel Cut overnight oats både ett utsökt mellanmål och en mättande frukost – smidigt till både resan och picknickfilten. En riktig räddare i nöden när tiden kniper och måltiden helst ska vara klar redan innan den påbörjats. Extra krämigt blir det att servera med nötspread och färska bär på toppen!

Ingredienser

Gör så här

  1. Skölj Steel Cut Oats i ett durkslag tills vattnet blir klart.
  2. Koka upp Steel Cut Oats i havremjölk och lite salt i en kastrull och låt det koka i ca 5-6 minuter. Rör i kastrullen så att det inte bränner fast.
  3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner kokosgrädden lite i taget. Konsistensen ska vara något rinnig och grötig. Smaka av med vaniljpulver och agave.
  4. Låt gröten svälla och svalna under lock i rumstemperatur.
  5. Ställ in gröten i kylen och låt den stå över natten.
  6. På morgonen kan du tillsätta lite extra mjölk eller kokosgrädde om du vill ha den krämigare.
  7. Servera med nötspread, hackade nötter och färska bär.

Tips: Steel Cut Oats-gröten håller sig bra i kylskåp i flera dagar. Gör en extra stor sats och förvara i en glasburk så har du gröt för några dagar framåt!