Vegansk hummus! Paprikan ugnsrostas innan den skalas, vilket bidrar till både den fylliga smaken och lena karaktären. Tack vare chilifrukten får hummusen ett sting som biter i kinderna – perfekt både till kex och som tillbehör till salladen!
Paprikahummus
Variera din hummus med färg och smak!
Ingredienser
- 3 st röda paprikor
- 2 dl kokta kikärtor
- 1/2 dl extra virgin olivolja + 2 msk till grillning!
- 2 msk citronsaft
- 2 msk Vit Tahini – 100 % skalade sesamfrön
- 1/2 st chili urkärnad
- 1 tsk Himalayan Crystal Salt
- 2 nypor Mald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela paprikan på mitten och gröp ur kärnhuset.
- Lägg paprikan med skalets sida uppåt i en ugnsfast form och ringla 2 msk olivolja ovanpå.
- Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills paprikan är mjuk (det gör inget om skalet bränns – det ska ändå plockas bort).
- Ta ut från ugnen och ställ åt sidan för att svalna, dra sedan bort skalet så att bara köttet blir kvar.
- Lägg paprikan tillsammans med resterande ingredienser i en skål och mixa med stavmixer.
- Smaka av med salt och peppar.