Paprikahummus

Variera din hummus med färg och smak!

Vegansk hummus! Paprikan ugnsrostas innan den skalas, vilket bidrar till både den fylliga smaken och lena karaktären. Tack vare chilifrukten får hummusen ett sting som biter i kinderna – perfekt både till kex och som tillbehör till salladen! 

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela paprikan på mitten och gröp ur kärnhuset.
  3. Lägg paprikan med skalets sida uppåt i en ugnsfast form och ringla 2 msk olivolja ovanpå.
  4. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills paprikan är mjuk (det gör inget om skalet bränns – det ska ändå plockas bort).
  5. Ta ut från ugnen och ställ åt sidan för att svalna, dra sedan bort skalet så att bara köttet blir kvar.
  6. Lägg paprikan tillsammans med resterande ingredienser i en skål och mixa med stavmixer.
  7. Smaka av med salt och peppar.