Glutenfria och veganska pepparkakor fyllda med krämig saffranstryffel – snyggt och galet gott!
Pepparkakor med saffranstryfflar
Pepparkaka och saffransbulle i ett!
Ingredienser
- Saffranstryffel
- 1/2 dl Coconut Butter – 100 % kokos , smält
- 1 dl Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 40 g Vit Choklad – Vanilj & Havssalt
- en knivsudd saffran , ca 0,07 g
- Pepparkakor
- 1 påse pepparkaksmix
- 3 msk Raw Agave Naturell
- 3 msk Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri
- 2 msk vatten
Gör så här
- Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med coconut butter direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills fruktköttet smält.
- Värm upp kokosgrädden och tillsätt den vita chokladen och saffran.
- Tillsätt smält coconut butter och blanda samman till en jämn smet. Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.
- Blanda samman alla ingredienserna till pepparkakorna i en bunke.
- Forma en rulle och slå in rullen i plastfilm. Låt stelna i kylen i minst en timme.
- Skiva tunna skivor och baka dem i ugnen på 165 grader i 7-10 min. Låt svalna.
- Forma tryffelsmeten till en rulle. Skär i skivor och lägg mellan två pepparkakor.