Det här receptet får en att häpna, även de mest kräsna små familjemedlemmarna som instinktivt rynkar på näsan om det inte serveras animaliskt. Lika gott i pitabröd som på toppen av sallad eller tillsammans med ett gott ris.
Pulled Jackfruit
Vegansk med mycket smak – go vegan meat!
Ingredienser
- 500 g Jackfruit (avrunnen vikt 265 g)
- 1 msk Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri
- 1 st rödlök , hackad
- 1 stor bit ingefära , hackad
- 2 msk Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 tsk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 2-3 msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 2 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk Veggiebuljong
- 1-2 msk vatten , efter behov
- 1 st vitlöksklyfta , pressad
- 1 st lime , saften
- 1 st röd paprika , tärnad
- 1 st selleristjälk , hackad
Gör så här
- Häll bort spadet från jackfrukten, skölj i kallt vatten och mixa sönder bitarna i en matberedare till strimlor.
- Hetta upp en panna med kokosolja och stek lök tillsammans med ingefära tills löken är mjuk.
- Tillsätt kokssocker och låt sockret smälta i pannan.
- Tillsätt jackfrukten, äppelcidervinäger, tamari, coconut aminos, tomatpuré och buljong.
- Pressa i vitlök och lime och blanda samman.
- Låt puttra en stund så smaken tas upp av jackfrukten, tillsätt lite vatten efter behov.
- Addera paprika och selleri och vänd runt.
- Servera i ett pitabröd, i ett salladsblad som taco eller ett gott ris.