En kaka gjord på pumpa och vårt cashew & sesamsmör med bitar av kokoschoklad – helt vegan och utan raffinerat socker. Perfekta till fikat – cookie love!
Pumpa cookies med bitar av kokoschoklad
En variant av den klassiska chocolate chip cookien gjord på pumpa med god bitar av kokoschoklad!
Ingredienser
- 120 g valfri pumpa ca 1,5 dl hackad
- 2 burkar Cashew & Sesamsmör
- 2 dl rismjöl
- 0,5 dl Raw Agave Naturell
- 1 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk Ceylonkanel
- 1 tsk ingefära pulver
- 0,5 tsk nejlika mald
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 dl Chokladkaka med kokosmjölk
Gör så här
- Skala och kärna ur pumpan. Skär köttet i bitar och ungnsstek tills den är mjuk rakt igenom.
- Mixa med en stavmixer, blender eller mosa med en gaffel till en slät kräm. Blanda snabbt ihop övriga ingredienser med pumpapuréen och rulla till bollar. Lägg bollarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och platta till bollarna så du får platta runda kakor, ca 1 cm tjocka.
- Grädda i ugnen på 165 grader i ca 12 minuter eller tills kakorna fått fin färg men fortfarande är lite mjuka. Låt dem svalna på plåt innan de serveras.
Tips: Det går utmärkt att byta ut kokoschokladen mot annan choklad eller nötter!