Gör hummusen av den pumpa du tycker bäst om. Här har vi använt oss av butternutpumpa. Supergod med spröda chips.
Pumpahummus
En krämig hummus på kikärtor och pumpa!
Ingredienser
- Pumpahummus
- 250 g valfri pumpa (ca ,5 dl hackad, vi använde butternutpumpa)
- 150 g kokta kikärtor
- 2 msk extra virgin olivolja
- 5 msk citronsaft
- 3 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
- 1 dl vatten
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk Vit Tahini
- Exempel på tillbehör
- Bönchips
Gör så här
- Skala och kärna ur pumpan och koka den sedan mjuk i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt pumpan svalna. Koka egna kikärtor eller köp färdigkokta. Skölj kikärtorna under rinnande vatten. Blanda alla ingredienser i en matberedare eller med en kraftig mixer. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av någon ingrediens efter smak. Lägg upp hummusen i en skål och ät tillsammans med spröda chips.
Tips: Strö över furikake som dekoration!