Len och smakrik pumpasoppa för kalla dagar!
Gyllene Pumpasoppa
Krämig pumpasoppa smaksatt med vår Gurkmejalattemix.
Ingredienser
- 1 stycken Butternutpumpa (ca 1,2 kg)
- 1 st gul lök
- ca 5 cm färsk ingefära riven
- 1 msk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- 1/2 st röd chili
- 5 dl vatten
- 1 msk Veggiebuljong
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde 30%
- 1 st citroner
- 1-2 tsk salt
- 2-3 tsk Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri till rostning och stekning
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala pumpan och gröp ur kärnorna, skär 2x2 cm stora bitar.
- Lägg pumpabitarna i en ugnsform med bakplåtspapper, klicka på lite kokosolja och strö över lite salt. Rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills den är mjuk och fått lite färg.
- Skala, hacka löken och chilin, riv ingefäran. Fräs i en kastrull på medelvärme med lite kokosolja tillsammans med gurkmejalattemixen och veggiebuljongen.
- I med pumpan och slå på vatten så det täcker.
- Koka upp och ha i kokosmjölken, låt sjuda i 10 minuter.
- Mixa ihop soppan med en stavmixer och smaka av med citron och salt.
- Addera mer vatten om soppan känns för tjock.
- Toppa med rostad grönkål och våra Tamarirostade Pumpa- & Solrosfrön för lite crunch!