Pumpasoppa gyllene

Krämig pumpasoppa smaksatt med vår Gurkmejalattemix.

Len och smakrik pumpasoppa för kalla dagar!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala pumpan och gröp ur kärnorna, skär 2x2 cm stora bitar.
  3. Lägg pumpabitarna i en ugnsform med bakplåtspapper, klicka på lite kokosolja och strö över lite salt. Rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills den är mjuk och fått lite färg.
  4. Skala, hacka löken och chilin, riv ingefäran. Fräs i en kastrull på medelvärme med lite kokosolja tillsammans med gurkmejalattemixen och veggiebuljongen.
  5. I med pumpan och slå på vatten så det täcker.
  6. Koka upp och ha i kokosmjölken, låt sjuda i 10 minuter.
  7. Mixa ihop soppan med en stavmixer och smaka av med citron och salt.
  8. Addera mer vatten om soppan känns för tjock.
  9. Toppa med rostad grönkål och våra Tamarirostade Pumpa- & Solrosfrön för lite crunch!