Äter man tacos varje fredag (52 gånger om året) kan det vara kul att variera sig! Vi har gjort en mer hälsosam variant som serveras i ett grönkålsblad så att du kan äta den vilken dag som helst.
Pumpatacos med picklad rödlök
Vegansk tacos med hakaiidopumpa och picklad rödlök!
Ingredienser
- ca 300 g valfri pumpa (ca 4 dl hackad). Vi har använt oss av Hakaiidopumpa
- 1 liten gul lök
- 0,5 st paprika
- 2 msk Virgin Kokosolja att steka i
- 1 tsk Himalayan Crystal Salt
- 2 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 nypa cayenne
- 2 dl vatten
- 1 näve koriander
- Snabbpicklad rödlök
- 2 st rödlök
- ca 1 dl Raw Äppelcidervinäger med moder
- Förslag på tillbehör
- grönkål
- färsk tomat
- avokado
- Vegan Chili Mayo
- lime
- tortillachips
Gör så här
- Börja med den picklade rödlöken. Skiva rödlöken tunt, använd gärna en mandolin. Lägg upp i en glasburk eller skål och häll över äppelcidervinäger så att all lök täcks. Låt stå i ca. 30 minuter.
- Skala och kärna ur pumpan. Riv pumpaköttet grovt på ett rivjärn och stek i kokosolja tillsammans med hackad lök och paprika i ca. 3 minuter så löken blir gyllengul i färgen. Tillsätt kryddor och vatten och låt allt puttra ihop tills pumpan mjuknar. Knipsa till sist av några korianderbland och blanda ner i pumpafräset. Servera med hackade grönsaker och den picklade rödlöken – snyggt och gott.
Tips: Använd grönkål istället för bröd. Prova gärna vegan chili mayo som en tacosås, den ger lite extra sting till maten. Låt matgästerna själva pressa lite lime på toppen, det brukar vara både uppskattat och tillför en härlig syra till rätten.