Härligt krämig och underbar röd färg – bjud på "råbiff" på rödbeta! Servera på en salladsbädd eller med rostade rotfrukter, passar perfekt på såväl buffébordet som till fredagsmiddag.
“Råbiff” på rödbeta
En vegansk "råbiff" på rödbeta med kryddigt sting från ingefära.
Ingredienser
- "Råbiff" på rödbeta:
- 1 stor rödbeta – skalad
- 2 msk Ingefärssenap
- 1 st salladslök
- 1 msk kapris
- Servering:
- valfri sallad, exempelvis spenatblad, broccoli, ruccola och grönkål
Gör så här
- Riv rödbetan på den grova sidan av ett rivjärn.
- Blanda den rivna rödbetan med ingefärssenap, salladslök och kapris.
- Forma smeten med en sked och servera på en salladsbädd med exemeplvis bladspenat, grönkålsblad, råhyvlad fänkål, skivad salladslök och skivad rädisa.
Tips: Kom ihåg att rödbeta lätt färgar av sig – skydda ömtåliga ytor så att de inte missfärgas.