Dipp gjord på blötlagda cashewnötter med härlig cheezy smak från näringsjäst och toppad med färska örter. God att kombinera med våra räfflade sötpotatischips. Servera som en snackboard genom att bred ut dippen på en fin skärbräda, toppa med smaksättningen och lägg ut chipsen direkt på brädan – festligt, snyggt och så enkelt!
RÄFFLADE SÖTPOTATISCHIPS MED CHEEZY CASHEWDIPP!
Med umamirik näringsjäst!
Ingredienser
- Dippbas
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda
- 1/2 dl vatten – eller efter önskad konsistens
- 1/2 st citron – saften
- Örtsalt Ramslök – efter smak
- Smaksättning/Topping
- 1/2 dl Näringsjästflingor – Kraftig Umami
- Hackade örter – tex. dill och persilja
- Till servering
- Räfflade Sötpotatischip – Havssalt
Gör så här
- Häll bort blötläggningsvattnet och skölj cashewnötterna.
- Mixa alla ingredienser till dippbasen slätt i en mixer
- Toppa med näringsjäst och de hackade örterna. Servera till räfflade sötpotatischips.