Det är inte svårt att göra egen rawghurt. Extra bra är det att tillsätta levande bakteriekultur, sk probiotika, som är goda bakterier till tarmfloran. Efter några timmar ute i rumstemperatur börjar små bubblor bli synliga, ett tecken på fermenteringsprocessen. Efter ett dygn har du en god probiotisk rawghurt – god för hela kroppen! Vi har smaksatt vår rawghurt med gurkmeja men prova gärna andra smaker, så som äkta vanilj. Toppa rawghurten med nötter, kokoschips, granola eller färska bär.
Rawghurt med Probiotika
Krämig rawghurt med levande bakteriekultur – god för magen!
Ingredienser
- 3 dl vatten
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda i minst fem timmar
- 1 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1 msk Levande Bakteriekultur - Koncentrerat tillskott
- 1 msk Gurkmejapulver
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- ev. lite peppar – för att öka upptaget av kurkumin från gurkmejan
Gör så här
- Mixa samman alla ingredienser till en slät kräm.
- Reglera krämens tjocklek med mängden vatten.
- Låt stå i glasburk i rumstemperatur i ett dygn.
- Förvara sedan rawghurten i glasburk i kylen.
Tips: Tillsätt gärna peppar för att öka upptagningen av kurkumin från gurkmejan. Gurkmeja ger även rawghurten en fin gul färg men byt gärna ut och använd en annan smaksättningen om så önskas, som exempelvis vanilj.