Rödbetscarpaccio

1 stort fat

Växtbaserad carpaccio!

Grymt god carpaccio på rödbeta – perfekt att göra på ett stort fat och servera som förrätt till ca. 4 personer.

Ingredienser

  • 2-3 st skalade rödbetor , råa
  • ca. 1 msk Krämig Balsamvinäger – Jalapeño
  • 2 st avokado , skivade
  • 1 burk inlagd kronärtskocka , ca 180 g
  • 2 msk kapris
  • ca. 1/2 dl fermenterad cashewost , se recept (kan uteslutas)
  • 1 näve ruccola
  • 2 msk Näringsjäst
  • 1 nypa Himalayan Crystal Salt

Gör så här

  1. Hyvla rödbetorna tuns med manolin och lägg ut på ett stort fat.
  2. Ringla överkrämig balsamvinäger på rödbetorna.
  3. Toppa med avokado, kapris, kronärtskocka och klicka ut cashewosten.
  4. Lägg ruccola på toppen och strö över näringsjäst och salt.