Rödbetslatte

1 stor kopp

En röd latte – lika god som snygg!

Rödbetslatten, eller red velvet latte som den också kallas, är precis lika god som den ser ut och lätt att göra. Rödbetans naturliga sötma gör att du inte behöver söta den om du inte vill – lika god varm som kall.

Ingredienser

  • 2 dl valfri växtbaserad mjölk – gärna av sort som går att skumma vid vispning
  • 0,5-1 msk Rödbetspulver
  • 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
  • Raw Agave Naturell – om sötning önskas kan exempelvis Raw Agave användas

Gör så här

  1. Vispa ner rödbetspulver och vanilj i varm valfri mjölk. Beroende på vilken mjölksort du använder (vissa är sötare än andra) kan du efter smak söta din latte med lite agave eller annan sötning.
  2. Dekorera din latte med lite rödbetspulver på toppen.

Tips: Gör rödbetslatten på ditt sätt genom att addera de smaker du tycker om. Prova med vanilj, ingefära eller kardemumma.