En fantastisk kombination av glass och kaka – enkel att göra med vår glutenfria browniemix.
RV Sandwich
Vegansk och glutenfri klassiker!
Ingredienser
- Brownie
- 1 påse Browniemix – Chia, Pekan & Kakaonibs
- 1/2 dl Virgin Kokosolja – Kallpressad – smält
- 3/4 dl vatten
- Glass
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30% – kyld i 8 timmar
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk – den tjocka delen
- 1 dl hallon – mosade
Gör så här
Brownie
- Följ anvisningarna på påsen. Bred ut mixen till en rektangulär botten ca 1 cm tjock. Grädda i ugnen och låt svalna.
Glass
- Vispa kokosgrädde fluffig.
- Vispa ner den tjocka delen av en burk kondenserad kokosmjölk. Tillsätt hallonen.
- Lägg över den mängd du behöver av glassmeten i en rektangulär form ca 2 cm (vi använder en matlåda) i ett smörpapper. Låt stelna i frysen tills den är skivbar och håller ihop.
- Frys resterande mängd i en form och mumsa senare.
Montera ihop sandwicharna
- Dela brownien i 2 delar.
- Skär glassen så den passar på ena halvan av brownien.
- Lyft över glassen på browniebotten och lägg på andra delen.
- Lägg tillbaka i frysen och låt den sätta sig lite innan du skivar upp den i bitar.