En galet god nötmjölk – godare än alla saffransbullar i världen!
Saffrans-mandelmjölk
Som att dricka en saffransbulle – fast bättre!
Ingredienser
- 1,5 dl Ekologiska mandlar blötlagda minst 5 timmar
- 5 dl vatten
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 st Ekologiska medjooldadlar urkärnade
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa saffran
Gör så här
- Lägg mandlarna i blöt över natten eller i ca 5 – 8 timmar (detta för att optimera näringen och göra den mer lättsmält).
- Sila och skölj mandlarna och mixa mandlarna med vatten i en blender.
- Sila genom en nötmjölkpåse (spar mandelresten till annat, lägg i frysen).
- Häll tillbaka nötmjölken i blendern och mixa tillsammans med salt, dadlar, vanilj och saffran. Servera väl kyld.