Krispiga sesamkex på svarta och vita sesamfrön, rödbetshummus på en bas av kikärtor och rödbetor samt ett härligt misospread med perfekt sälta.
Sesamsnittar med rödbetshummus & misospread
Godaste och snyggaste snittarna på festen!
Ingredienser
- 1 påse Svarta Sesamkex
- 1 påse Vita Sesamkex
- Rödbetshummus
- 1 burk kikärtor – kokta (á 400 g)
- 3 st rödbetor – kokta och skalade
- 4 msk extra virgin olivolja
- 1-2 msk Vit Tahini
- 1 msk citronsaft
- Himalayan Crystal Salt
- svartpeppar
- Misospread
- 1 st gul lök
- 150 g shiitakesvamp
- 70 g Ekologiska mandlar – blötlagda i minst 5 timmar
- 2 msk rapsolja
- 2 msk Tamari
- 2 påsar Snabbmiso
Gör så här
- Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät hummus, salta och peppra efter smak.
- Skär löken i bitar. Fräs sedan lök och shiitake i oljan tills löken blivit mjuk men inte tagit färg. Häll av blötläggningsvattnen och skölj mandlarna. Lägg lök- och shiitakefräset i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser och mixa slätt.
- Bred rödbetshummus och misospread på sesamkexen. Toppa med vackra örter och groddar som tex koriander, shisokrasse och rödbetsgroddar.