En smakrik twist på potatis som krossas och rostas med näringsjäst i ugnen – krispigt & tokgott tillbehör med massa umami!
Smashad potatis med näringsjäst
Umamirikt tillbehör!
Ingredienser
- 10 st potatisar – kokta och svalnade
- 1 dl Näringsjästflingor – Mild Umami
- 4 nypor Himalayan Crystal Salt
- 2 nypor chiliflakes
- Avokadoolja – Neutral – att ringla över
Gör så här
- Sätt ugnen på 230 °C
- Lägg potatisen på en plåt smord med avokadoolja.
- Pressa sönder potatisarna direkt på plåten med hjälp av en stekspade.
- Krydda med hälften av näringsjästen, saltet och chiliflakesen.
- Ringla på avokadoolja och rosta i ugnen på 230 grader i ca 25 – 30 minuter.
- Vänd potatisen med en stekspade efter halva tiden och lägg på resten av näringsjästen och chiliflakesen på toppen, salta och ringla på ytterligare lite olja. Grädda klar potatisen tills de får en fin gyllenbrun färg.