Sötpotatissoppa med kokoskrisp

4 portioner

En len soppa med sötpotatis och kokos!

Helt vegan och god året om. Den lena soppan kompletteras perfekt av de krispiga kokoschipsen. Servera gärna soppan tillsammans med våra rawfoodkex.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 msk färsk ingefära riven
  • 500 g sötpotatis
  • 2 msk Virgin Kokosolja
  • 2 tsk chili finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk Coconut Butter
  • 0,5 l vatten
  • 2 msk limesaft
  • Himalayan Crystal Salt
  • Till servering
  • Naturella Kokoschips eller Rostade Kokoschips
  • örter, t.ex. shisokrasse

Gör så här

  1. Skala och hacka löken i mindre bitar. Skala och riv ingefäran. Skala sötpotatisen och tärna i bitar.
  2. Fräs löken i kokosolja tills den är mjuk utan att ha tagit färg. Tillsätt den tärnade sötpotatisen och kryddorna och låt fräsa med en stund. Tillsätt kokosmjölk, coconut butter och vatten. Koka tills sötpotatisen är mjuk.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med limesaft och salt. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Toppa soppan med Naturella eller Rostade Kokoschips och örter.