Inget är väl så somrigt som en smulpaj och det bästa är att den är minst lika god på frysta bär – njut av sommaren året runt!
Smulpaj
Vegansk och glutenfri!
Ingredienser
- 3-4 dl färska eller frysta bär , tex. hallon & blåbär
- Smul
- 2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl bovetemjöl
- 2 msk Coconut Butter
- 1/4 dl Kokossocker
- 1 1/2 msk Raw Agave Naturell
- 1/2 dl Virgin Kokosolja , smält
- 1 dl riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyll pajformarna med bär.
- Mixa mandelsmör, bovetemjöl, coconut butter, kokossocker och agave i en matberedare till en massa.
- Tillsätt den smälta kokosoljan och mixa lite till
- Rör ner kokosflingorna och blanda runt allt till ett smul.
- Tryck ihop smuldegen lite så att det bildas lite klumpar och täck bären.
- Grädda i mitten av ugnen 20 – 25 min. Tänk på att smulet lätt bränns. Täck i så fall med folie och grädda klart resten av tiden.