Härligt seg kola med underbar kokossmak. Variera smaken på kolan genom att tillsätta andra kryddor så som vanilj, kanel, lakritspulver och toppa med kokos, frön eller andra nötter. Lägg i knäckformar om du önskar en kolaknäck.
Lätt kokoskola
En lätt och snabbkokad kola som är klar på fem minuter.
Ingredienser
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 dl Kokossocker
- 1/2 dl Ekologiska mandlar – hackad
- Valfri smaksättning, om så önskas
- 1 krm mald ingefära
- 1 krm mald kardemumma
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning.
- Smaksätt med eventuella kryddor.
- Låt puttra under omrörning i ca 5 min tills kolan släpper från botten i kastrullen.
- Häll kolan på ett ugnspapper och toppa med mandlar.
- Låt stelna och skär upp i bitar.