Sparris med proteinrik Sesamesan

Krispig, lättkokt sparris med syrlig citron, proteinrik sesamesan, tamarirostade frön och granatäppelkärnor.

Godaste tillbehöret – perfekt till grillat eller på buffébordet!

Ingredienser

  • 3 knippen grön sparris
  • 2 nypor Himalayan Crystal Salt
  • 0,5 st citron – saften
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 0,5 dl Sesamesan Grönkål – eller Sesamesan Ramslök

Gör så här

  1. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Sjud sparrisen i en bred kastrull alternativt stekpanna i saltat vatten i ca. 3-4 minuter. Skölj av sparrisen i iskallt vatten så att den inte efterkokar och får tråkig färg.
  2. Lägg upp sparrisen på ett fat, pressa över citron och ringla över olivolja. Toppa med sesamesan, tamarirostade frön och granatäppelkärnor.

Tips: Vi använder Sesamesan istället för parmesan då den påminner om ost i smaken men är helt vegansk. God topping på grönsaksrätter, soppor och sallader. En krydda som är omtyckt av alla i familjen. Sesamesan är en blandning av näringsjäst och rostade sesamfrön och goda kryddor. Berikar maten med B-vitamin och protein!