Godaste tillbehöret – perfekt till grillat eller på buffébordet!
Sparris med proteinrik Sesamesan
Krispig, lättkokt sparris med syrlig citron, proteinrik sesamesan, tamarirostade frön och granatäppelkärnor.
Ingredienser
- 3 knippen grön sparris
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
- 0,5 st citron – saften
- 2 msk extra virgin olivolja
- 0,5 dl Sesamesan Grönkål – eller Sesamesan Ramslök
Gör så här
- Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Sjud sparrisen i en bred kastrull alternativt stekpanna i saltat vatten i ca. 3-4 minuter. Skölj av sparrisen i iskallt vatten så att den inte efterkokar och får tråkig färg.
- Lägg upp sparrisen på ett fat, pressa över citron och ringla över olivolja. Toppa med sesamesan, tamarirostade frön och granatäppelkärnor.
Tips: Vi använder Sesamesan istället för parmesan då den påminner om ost i smaken men är helt vegansk. God topping på grönsaksrätter, soppor och sallader. En krydda som är omtyckt av alla i familjen. Sesamesan är en blandning av näringsjäst och rostade sesamfrön och goda kryddor. Berikar maten med B-vitamin och protein!