Vegansk spenat- och mandelpaj med krämig fyllning på bladspenat, lent mandelspread och näringsjäst – lika god till lunch, middag eller på buffébordet.
Spenat- & mandelpaj
Glutenfria portionspajer med krämig spenatfyllning!
Ingredienser
- Pajskal
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 dl durramjöl
- 1/2 dl Tapiokamjöl - Finmalet
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 msk Virgin Kokosolja , smält (ca 1/2 dl)
- 1/2-1 dl vatten
- Fyllning
- 1/2 st gul lök , hackad
- 1 tsk Virgin Kokosolja , till stekning
- 2 dl fryst spenat , tinad och urkramad från vatten (ca 3,5 dl fryst)
- 3 msk valfri växtbaserad mjölk
- 4 msk Nötspread – Smooth Mandel (allergisk – ersätt med Vit Tahini)
- 3 msk Näringsjäst
- 2 nypor Örtsalt Ramslök
Gör så här
- Blanda mjöl och salt i en bunke.
- Tillsätt kokosolja och vatten, lite i taget och knåda ihop till en deg.
- Dela degen i 4 bitar och tryck ut degen i små formar (klädda med bakplåtspapper).
- Stick ett par hål i degen med en potatissticka och grädda bottnarna i ugnen i ca 7- 10 min i 185 grader.
- Stek löken gyllenbrun i kokosolja och lägg ner spenaten i pannan.
- Tillsätt mjölk, nötspread, näringsjäst och örtsalt ramslök direkt i pannan. Rör ihop blandningen snabbt på svag temperatur någon minut.
- Klicka ut fyllningen på de färdiggräddade bottnarna och grädda i ugnen ytterligare ca 8-10 min.
- Servera med en godsallad varm eller kall.