Spenat- & mandelpaj

4 portionspajer

Glutenfria portionspajer med krämig spenatfyllning!

Vegansk spenat- och mandelpaj med krämig fyllning på bladspenat, lent mandelspread och näringsjäst – lika god till lunch, middag eller på buffébordet.

Ingredienser

Gör så här

Pajskal
  1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  2. Tillsätt kokosolja och vatten, lite i taget och knåda ihop till en deg.
  3. Dela degen i 4 bitar och tryck ut degen i små formar (klädda med bakplåtspapper).
  4. Stick ett par hål i degen med en potatissticka och grädda bottnarna i ugnen i ca 7- 10 min i 185 grader.
Fyllning
  1. Stek löken gyllenbrun i kokosolja och lägg ner spenaten i pannan.
  2. Tillsätt mjölk, nötspread, näringsjäst och örtsalt ramslök direkt i pannan. Rör ihop blandningen snabbt på svag temperatur någon minut.
  3. Klicka ut fyllningen på de färdiggräddade bottnarna och grädda i ugnen ytterligare ca 8-10 min.
  4. Servera med en godsallad varm eller kall.