Steel Cut Oats-Bolognese

Ett ax som inte går av för hackor!

En växtbaserad och tuggig bolognese – med Steel Cut Oats i grunden blir tomatsåsen kornig och krämig på en och samma gång. Spetsa med tamari, coconut aminos och vinäger samt toppa med näringsjäst. YUM! 

Ingredienser

Gör så här

  1. Koka upp Steel Cut Oats och låt puttra ett par minuter.

  2. Ställ av havren och låt svälla under 1 timme, alternativt koka under omrörning 15-20 minuter.
  3. Passa på att förbereda din tomatsås medan du inväntar din Steel Cut Oats. Receptet till tomatsåsen hittar du ovan och i tipsrutan nedan.
  4. Stek salladslöken, ingefäran och vitlöken mjuk i kokosolja.
  5. Vänd i Steel Cut Oats, tamari, coconut aminos och plommonvinäger och rör om ordentligt.
  6. Häll över tomatsåsen och koka ihop allting under någon minut.
  7. Smaka av med himalayansalt och servera med svarvad kålrot, ris, pasta eller en härlig salladsbädd. Och glöm inte att toppa med näringsjäst!

Tips: Till det här receptet kokar du även ihop en härlig tomatsås! Gör ditt favoritrecept eller laga vår enkla tomatsås HÄR.