En växtbaserad och tuggig bolognese – med Steel Cut Oats i grunden blir tomatsåsen kornig och krämig på en och samma gång. Spetsa med tamari, coconut aminos och vinäger samt toppa med näringsjäst. YUM!
Steel Cut Oats-Bolognese
Ett ax som inte går av för hackor!
Ingredienser
- 3 dl Steel Cut Oats – kokad med bibehållet tuggmotstånd
- vatten – Efter behov
- Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri – till stekning
- 2 st salladslökar – hackade
- 1 msk färsk ingefära – riven
- 1 klyfta vitlök – finhackad
- 2-3 msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 2 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
- 1 tsk Raw Plommonvinäger – Saltsyrlig
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Näringsjäst
Gör så här
- Koka upp Steel Cut Oats och låt puttra ett par minuter.
- Ställ av havren och låt svälla under 1 timme, alternativt koka under omrörning 15-20 minuter.
- Passa på att förbereda din tomatsås medan du inväntar din Steel Cut Oats. Receptet till tomatsåsen hittar du ovan och i tipsrutan nedan.
- Stek salladslöken, ingefäran och vitlöken mjuk i kokosolja.
- Vänd i Steel Cut Oats, tamari, coconut aminos och plommonvinäger och rör om ordentligt.
- Häll över tomatsåsen och koka ihop allting under någon minut.
- Smaka av med himalayansalt och servera med svarvad kålrot, ris, pasta eller en härlig salladsbädd. Och glöm inte att toppa med näringsjäst!
Tips: Till det här receptet kokar du även ihop en härlig tomatsås! Gör ditt favoritrecept eller laga vår enkla tomatsås HÄR.