En underbart läskande drink på kombucha och sorbet. Ljuvligt söta jordgubbar och aromatisk basilika sjunger i perfekt harmoni med vår härligt spritziga kombucha i denna svalkande sommardröm!
STRAWBERRY BASIL DAIQUIRI
Glassigaste drinken i sommar!
Ingredienser
- Kokossockerlag
- 4 msk Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/2 dl Hett vatten
- Jorgubbs- och basilikasorbet
- 400 g jordgubbar – frysta
- 15 – 20 blad Basilika – färska
- is
- 1/2 dl limesaft
- 3 msk Kokossockerlag
- Kombucha
- 2 st Kombucha - Original – väl kyld
Gör så här
- Koka upp vatten. Tillsätt kokossocker, dra ner värmen och rör om tills kokossockret löst upp sig och sockerlaget blivit något trög. Låt svalna.
- Häll jorgubbar, basilika, is, limesaft och kokossockerlag i en mixer. Mixa tills blandningen blivit lagom slät, lite som sorbet.
- Lägg tre skopor i vardera glas.
- Toppa med iskall Kombucha Original och njut!