Härligt krämig spenat som får sin ostiga smak av näringsjästen. Passar både som tillbehör och sås till pasta eller quinoa.
Stuvad spenat med näringsjäst
Vegansk och glutenfri stuvad spenat med ostig smak!
Ingredienser
- 1 st rödlök
- 1 tsk Neutral Kokosolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 250 ml havregrädde , eller annan grädde
- 1 bit ingefära , riven
- 1 1/2 msk Veggie Buljong
- 600 g fryst spenat , hackad eller bladspenat
- 2 msk Näringsjäst
- 1-2 nypor chiliflakes
- smaka av med Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en kastrull med kokosolja och fräs löken mjuk.
- Skala och finhacka vitlöken och lägg i kastrullen.
- Tillsätt havregrädde, ingefära och buljong.
- Lägg ner spenaten i kastrullen, har du inte tinat den innan kan du låta den puttra en stund i grädden.
- Tillsätt näringsjäst, chiliflakes och smaka av med salt.